Taşucu – Silifke Gezi Rehberi

Taşucu – Silifke Gezi Rehberi

Akdeniz’in en gözde beldelerinden biri olan Taşucu tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri; temiz kıyı bandı, çiçekli sokakları, yılın neredeyse 300 gününde güneşli olan iklimi ve konuksever insanlarıyla yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazanıyor. Bölgeye muhteşem yeşilliğini Toros Dağları veriyor, farklı tonlardaki güzel maviliklerin kaynağı ise Akdeniz. Yaz aylarını Taşucu’nda tatil yaparak geçirenlerin sayısı günden güne artıyor, çünkü sakin ve huzurlu bir tatil için en doğru adreslerden biri olan bu güzel belde ziyaretçilerine gündüz ayrı, gece ayrı güzellikler sunuyor.

Taşucu – Silifke Gezi Rehberi

Taşucu tatili sırasında burnunuza portakal, limon, mandalina ve çilek kokuları gelirse şaşırmayın; zira geçim kaynaklarından biri de tarım olan bu şirin beldede saydığımız meyveler bol miktarda yetişiyor. Muhteşem bir doğası olan Taşucu beldesinde pek çok antik çağ yerleşim kalıntıları da bulunmakta. Hıristiyanlar için kutsal bir mekan olan Ayatekla Bazilikası, 400 amphoranın yanında başka eserlerin de sergilendiği Amphora Müzesi ve kale olarak anılsa da aslında bir anıt mezar olan Mezgit Kalesi de Taşucu’nda tatil yapanların görmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Taşucu Beldesi ziyaretçilerine aynı anda deniz, yayla, kültür, doğa ve inanç turizmi yapma olanağı veren nadir beldelerimiz arasında yer alıyor. Taşucu’nda sahil boyunca birçok mağazalar, manzaralı restoranlar, fıskiyeli havuzlar, palmiye ağaçlarının çevrelediği dinlenme üniteleri ve güzel parklar yer alıyor.

Yakında bulunan Kıbrıs’a gidip gelen feribotlar, kıyıya bağlı özel tekneler ve gezi tekneleriyle limanın kendine özgü son derecede hareketli bir atmosferi var. 27 km uzunluğundaki panoramik plaj ise ziyaretçilerine altın kumsallar ve tertemiz bir deniz vaat ediyor.

Doğa yürüyüşleri ve dalış sporu için çok elverişli bir belde olan Taşucu’nda her keseye uygun pek çok ucuz konaklama tesisi bulunuyor.

3 “Taşucu – Silifke Gezi Rehberi

  1. Taşucu Beldesi ziyaretçilerine aynı anda deniz, yayla, kültür, doğa ve inanç turizmi yapma olanağı veren nadir beldelerimiz arasında yer alıyor. Taşucu’nda sahil boyunca birçok mağazalar, manzaralı restoranlar, fıskiyeli havuzlar, palmiye ağaçlarının çevrelediği dinlenme üniteleri ve güzel parklar yer alıyor.

  2. Taşucu’nda Antalya-Mersin ana yolu üzerinde Hotel Konak karşısı, Özkaymak Pastane Doğusunda ev yemekleri yapan bi abla var. Yemekleri harika Taşucu’na giderseniz mutlaka oturup bir yemek yiyin. Fiyatlar uygun, çeşit bol, çok lezzetli ve bol kepçe. Biz çok memnun kaldık. Herkese tavsiye ederim.

  3. Taşucu’na nisan ayında çift olarak geldik. Taşucu güzel ama sizlere çok önemli tavsiyemiz kesinlikle esnafından alış veriş yaparken dikkat edin. Bir çöp alırken bile fiyatını sorun. Yoksa bizim gibi en kötü yemeklere iki kat fiyat ödersiniz. Kaziklamak için ellerini açmış bekliyor gibiler. Çok fazla alternatif olmadığı için olsa gerek istediği gibi fiyat belirliyorlar. Buraya gelirken özellikle bizler gibi orta gelirli aileler ve öğrenci gezginler mümkün olduğunca yiyeceginizi iceceginizi de yanınızda getirin ve buradan alış verişinizi minimize edin. Özellikle sahildeki büfelerde uzak durun! Biz geldiğimizde henüz sezon başlamamıştı ve tam 2 kat fiyat çekiyorlar. Yazın asla birşeyler almamak lazım. Zaten dahil şeridinde toplam üç tane büfe var koca sahilde. Gidip alacağınızı şok bim a101 den alın. Bu şekilde davrandikca da buraya tabi ki turist gelmez. Değil yabancı, yerli turist de gelmez. Siz de yazlikcilarla oyalanın durun böyle kazıkçı esnaf…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Boğsak Koyu ve Boğsak Adası Gezi Rehberi
Akdeniz

Boğsak Koyu ve Boğsak Adası Gezi Rehberi

Mersin Türkiye’nin en güzel coğrafyasına sahip illerden biridir. Akdeniz denilince ilk akla gelen Antalya olsa da Mersin’de yaz turizmi için ideal tatil beldelerinden biridir. Akdeniz’in incisi olan Mersin’in her yanında tarihi miras bulunmaktadır. Roma, Bizans ve Klikya tarihi mirası ile gezip görülmesi gereken ilde uzayıp giden güzel kıyılara da sahiptir. Silifke, Yeşilovacıkta’ta bulunan Boğsak Koyu […]

Devamını oku
Çıralı Antalya Gezi Rehberi
Akdeniz

Çıralı Antalya Gezi Rehberi

Kemer’den Kumluca yönünde giderken 28 km sonra Çıralı ayrımı bulunmaktadır. Çıralı ayrımından sonra ise 7 km gidince deniz kenarına ulaşılmaktadır. Çıralı yakınlarında bulunan Yanartaş (Chimaera) ve Olympos antik kentleri bulunmaktadır bundan dolayı Çıralıya ilgi artmaktadır. Çıralı yolu dar ve virajlı fakat bu yolda yolculuk yapmak çok keyiflidir. Çıralı yoluna paralel dere akmaktadır. Yeşillikler arasında giderken […]

Devamını oku
Düden Şelalesi Gezi Rehberi
Akdeniz

Düden Şelalesi Gezi Rehberi

Antalya’daki önemli mesire alanlarından biri de Düden Şelalesi’dir. Özellikle sıcak yaz aylarında Düden şelalesi ve çevresindeki piknik alanı doğanın içerisinde güzel ve serin bir gün geçirmek isteyenler için çok uygundur. Antalya’nın halkı veya tatilcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdikleri mesire alanıdır. Şelale kentin 12 km kuzeyinde bulunmaktadır. Otobüs ve minibüslerle şelaleye gidebilirsiniz. Bıyıklı düdeninden kaybolan […]

Devamını oku