Foça – İzmir

Foça – İzmir

İzmir’in bir ilçesidir Foça ve İzmir-Foça arası 70 kilometredir. İzmir- Çanakkale yolunda 39 km gittikten sonra sola sapılmakta 26 km daha gittikten sonra ise Foça’ya ulaşılmaktadır.

Eski ve yeni olarak iki bölümlü bir ilçedir Foça. Eski Foça ilk görüşte insanı etkileyen bir yerdir. Foça’ya girerken büyük bir yokuştan inerek Foça’ya varılmaktadır. O yokuşun tepesinden Foça manzarasını izleyebilirsiniz.

Foça yarımay gibi Büyükdeniz ve Küçükdeniz denilen iki koyun etrafına yerleşmiş bir sahil beldesidir. Kıyısında mevsimine göre taze balık yiyebileceğiniz balıkçı lokantaları bulunmaktadır. Ayrıca kıyı boyunca bar, disko ve eğlence mekanları bulunmaktadır. Sahilde balıkçı kayıkları ve açıkta küçük adalar bulunmaktadır.

Foça daracık taş sokakları ve eski taş evleri ile sevimli bir ilçedir. Foça’ya bir kez gelen ve bu havayı soluyan tekrar gelmek ister buraya. İnsanı kendine çeken bir özelliği var Foça’nın. Foça’yı görüp de sevmemek mümkün değildir.

Foça nesli tükenmekte olan Akdeniz Foklarına ev sahipliği yapmaktadır ve Foça ismi Akdeniz Fokları ile simgeleşmektedir. Siren kayalıkları Akdeniz Foklarının barınma yeri olup koruma bölgesi ilan edilmiştir.

Foça denince akla ilk gelen Eski Foça’dır. Yeni Foça sahilleri, plajları ve eski yerleşimleri ile yeni yeni gelişmektedir. Kozbeyli gittikçe daha çok ilgi çekmektedir.

Eski Foça sit alanı olduğundan yeni oteller Eski ve Yeni Foça arasında yapılmaktadır. Eski ve Yeni Foça arasında minibüsler çalışmaktadır.

Foça’nın en güzel yerleri koylarıdır. Mavi ve yeşilin uyum içersinde olduğu bir beldedir. Bu koylarda güneşin batışını izlemek de çok güzel oluyor.

Foça – İzmir Ulaşım
İzmir otogarından yazın yarım saatte bir otobüsler Foça’ya gitmektedir.
İzmir-Çanakkale yolunun 39 km’sinden sola dönüp 26 km daha gittikten sonra yol ayrımından Eski Foça’ya ulaşılmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asos'un Gizli Koyları
Ege

Asos’un Gizli Koyları

Bozcaada, Ayvalık ve Cunda Adası gibi yaz aylarının popüler mekanları arasında kalan Assos, hak ettiği ilgiyi pek fazla göremiyor. Oysa gerek tarihsel zenginliği, gerekse kitle turizminden kendini koruyabilmiş doğasıyla rakiplerine göre bariz bir üstünlüğe sahip, Pek çoğumuzun şöyle bir uğrayıp geçtiği, Kuzey Ege’nin en sıra dışı yerleşimi Assos. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında az bilinen […]

Devamını oku
Alaçatı Gezi Rehberi
Ege

Alaçatı Gezi Rehberi

Eşsiz doğası ve tarihi dokusu ile tatilcileri kendisine hayran bırakan bir beldedir Alaçatı. Son dönemlerde tatilcilerin akın akın gittiği beldede yapılacak çok fazla şey bulunmakta olup size bunlardan bir kısmını belirteceğiz. Alaçatı rengarenk pencere ve kapıların süslediği cumbalı taş evleri ile çok farklı bir tatil beldesi. Sardunya ve begonvillerin sarmaladığı Arnavut kaldırımlı sokakları ile gezilip […]

Devamını oku
Bozcaada Gezilecek Yerler
Ege

Bozcaada Gezilecek Yerler

Bozcaada Kuzey Ege’deki adalarımızdan biridir. Pırıl pırıl denizi, daracık sokakları, eski Rum evleri ve balıkçı lokantaları ile birçok insanın hayalindeki yerleşim merkezidir. Kışın nüfusu az olan adada yazın çok tatilci olmaktadır. Ada yaz kış rüzgarlıdır. Poyrazı, lodosu ve yaz günleri meltemi hiç eksik olmaz. Biri biterse öteki başlar. Kış aylarında lodos başlayınca bazen bir hafta […]

Devamını oku