Fethiye – Muğla Koyları

Fethiye – Muğla Koyları

Fethiye mavi ve yeşilin iç içe olduğu müthiş koyları ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Fethiye karayolu üzerinde çok sayıda koy ve plaj bulunmaktadır. Bu koylara tekneler ile gidilebilmektedir fakat karayolu ile ulaşım çok daha kolaydır. Yerli – yabancı ziyaretçiler karavanları ile gelip bu plajlarda ve koylarda kamp yapmaktadırlar. Bu koylar yaz aylarında yakın çevreden günübirlik piknik yapmak ve denize girmek için gelenlerin akınına uğramaktadır.


Hamam Koyu

Hamam Koyu – Cleopatra
Günübirlik ve mavi yolculuk teknelerinin mutlaka uğradıkları bir koydur. Mavi yolculuk teknelerinin gecelemeyi tercih ettikleri bir koydur. Günübirlik tekneler ise yemek molasını bu koyda vermeyi tercih etmektedirler. Kıyıda bulunan lokantalarda keyifle yemek yiyebilirsiniz.

Tepeye doğru yarım saatlik bir yürüyüş yaparsanız antik kent Lydae’ye çıkabilirsiniz. Sahilde ve orman içinde bu güzel doğada yürüyüş yapabilirsiniz. İskelenin yanında bir kısmı sular altında kalmış Bizans Manastırı kalıntıları bulunmaktadır.

Günlüklü Koyu
Günlük Koyu Göcek – Fethiye karayolundan 1 km içerde bulunmaktadır. Kumsalı günlük (sığla) ağaçları ile kaplıdır. Günlüklü Koyunda mavinin ve yeşilin tonları uyum içersinde kaynaşmışlar. İsterseniz ağaçların altında çadır kurabilirsiniz. Güneş ışığını geçirmeyen günlük ağaçları ve harika denizi ile çok güzel bir koydur. Sıcak yaz günlerinde çok bunalmadan doğa ile baş başa bir gün geçirebilirisiniz Günlüklü Koyunda.

Katrancı Koyu
Cennetten bir köşe görmek isterseniz Katrancı Koyu’na mutlaka gitmelisiniz. Kıbrıs akasyaları, okaliptüs ve kızılçam ağaçları arasına gizlenmiş bir cennet adeta. Bu koyda çadır kamp alanı hizmet vermektedir ayrıca elektrik ve su bulunmaktadır. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe ve kafeterya da bulunmaktadır. Fethiye’den düzenli olarak Katrancı Koyuna minibüs seferleri yapılmaktadır. Koydaki kalabalıktan sıkılırsanız patika yoldan devam edip tepeyi aştığınızda Kızlar Koyuna ulaşırsınız. Üç tarafı çamla kaplı olan Kızlar Koyu daha sakin bir koydur. Koyun manzarasına hakim tepede bulunan lokantada hem karnınızı doyurursunuz hem de muhteşem manzara ile ruhunuzu doyurabilirsiniz.

Yavansu ve Göbün Koyları

Bu koylar ancak tropik adalarda olan muazzam güzellikteki sualtı görüntülerine sahiptir. İki koyda da bulunan restoranlar bu güzel doğada hoş anlar yaşatmaktadır. Yavansu Koyu’nda tepeye doğru yarım saatlik bir yürüyüş yaparsanız antik kent Lydae’ye çıkarsınız.


Bedri Rahmi Koyu

Taşkaya Koyu
Taşyaka Koyu Tersane Adası’nın kuzey batısında yer almaktadır. Ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu 1970 yıllarda bu koyu ziyaret etmiş ve hayran kalmıştır. Bir kaya üzerine bir balık resmi yapmıştır bundan dolayı da bu koy Bedri Rahmi Koyu diye anılmaktadır.

Sahilde yatların yanaştığı ahşap bir iskele bulunmaktadır. Koyda bulunan lokantalarda yemek yiyip muazzam doğayı yaşayabilirsiniz. Kuzeyde çeşme tarafında kayalara oyulmuş kaya mezarlar bulunmaktadır. Restoranların bulunduğu kesimde buz gibi bir su kaynağı bulunmaktadır. Bu su kaynağının etrafı betonla çevrilip küçük bir havuz oluşturulmuştur.

Patika yoldan yokuşu tırmanarak Kilisebelen Köyü’ne ulaşılmaktadır. Buranın manzarası harika Dalaman Ovası, Kocagöl, Baba Ada ve havaalanı görülmektedir.

Gösün Koyu
Domuz adasının güneyinde olup zeytin ve çam ağaçları ile kaplı bir koydur. Koyun uç noktasında kaya mezarları ve antik kalıntılar bulunmaktadır. Günübirlik tekne turları buraya uğramamaktadır. Mavi yolculuk tekneleri ve yatlar demirlemek için bu koyu tercih etmektedirler.

Sarsala Koyu
Korunaklı bir koy olduğu için tekneler gecelemek için burayı tercih etmekteler. Doğal plajı denize girmek isteyenler için çok uygundur. Çam ağaçları ile kaplı uzun güzel plajı ile tercih edilen bir koydur. Küçük sarsala koyunda iskele ve restoran bulunmaktadır. Sarsala Koyundan Taşyaka koyuna yürürseniz Likya uygarlığından kalan kaya mezarları gezebilirsiniz.

Ayten Koyu
Çam ağaçları ile kaplı küçük bir koy olup koyda herhangi bir tesis bulunmamaktadır.

comments title

  1. Detaylı bilgiler için teşekkürler. Güzel yazı dizisi olmuş. Taşyaka koyu gerçekten güzelmiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asos'un Gizli Koyları
Ege

Asos’un Gizli Koyları

Bozcaada, Ayvalık ve Cunda Adası gibi yaz aylarının popüler mekanları arasında kalan Assos, hak ettiği ilgiyi pek fazla göremiyor. Oysa gerek tarihsel zenginliği, gerekse kitle turizminden kendini koruyabilmiş doğasıyla rakiplerine göre bariz bir üstünlüğe sahip, Pek çoğumuzun şöyle bir uğrayıp geçtiği, Kuzey Ege’nin en sıra dışı yerleşimi Assos. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında az bilinen […]

Devamını oku
Alaçatı Gezi Rehberi
Ege

Alaçatı Gezi Rehberi

Eşsiz doğası ve tarihi dokusu ile tatilcileri kendisine hayran bırakan bir beldedir Alaçatı. Son dönemlerde tatilcilerin akın akın gittiği beldede yapılacak çok fazla şey bulunmakta olup size bunlardan bir kısmını belirteceğiz. Alaçatı rengarenk pencere ve kapıların süslediği cumbalı taş evleri ile çok farklı bir tatil beldesi. Sardunya ve begonvillerin sarmaladığı Arnavut kaldırımlı sokakları ile gezilip […]

Devamını oku
Bozcaada Gezilecek Yerler
Ege

Bozcaada Gezilecek Yerler

Bozcaada Kuzey Ege’deki adalarımızdan biridir. Pırıl pırıl denizi, daracık sokakları, eski Rum evleri ve balıkçı lokantaları ile birçok insanın hayalindeki yerleşim merkezidir. Kışın nüfusu az olan adada yazın çok tatilci olmaktadır. Ada yaz kış rüzgarlıdır. Poyrazı, lodosu ve yaz günleri meltemi hiç eksik olmaz. Biri biterse öteki başlar. Kış aylarında lodos başlayınca bazen bir hafta […]

Devamını oku