Assos Gezi Rehberi

Şimdiki adı Behramkale olan Assos’un ilk kuruluşu MÖ. VII. Yüzyıla uzanmaktadır. Çanakkale Ayvacık ilçesine bağlıdır. Büyük şehrin karmaşasında ve gürültüsünden kaçık bir kaç günlük bir tatil yapmak istiyorsanız Assos’a gidebilirsiniz. Assos yılın her mevsiminde çok sakin ve güzel bir tatil beldesidir. Yazın Assos çok güzel olur fakat kışın da burada kalma imkanı bulursanız, geçireceğiniz bir kaç günü unutamazsınız. Assos’ta güzel zaman geçirebilmeniz için sizin için hazırladığımız gezi rehberi içinize yarayacaktır.

İskelede günün her saati ayrı keyiflidir. Sabah çok dingindir. Sabah kıyıda yapacağınız bir yürüyüşle güne zinde başlayabilirsiniz. Biraz tepelere yürüyüş yapıp etrafı izleyebilirsiniz. Tepeden baktığınızda antik kentin kalıntılarını, denizin mavisini ve biraz ötedeki Midilli adasını görebilirsiniz.

Assos Gezi Rehberi
Assos Gezi Rehberi

Güzel bir sabah yürüyüşünden sonra sahildeki masalarda güzel bir kahvaltı yaparak güne devam edebilirsiniz. Günün devamında isterseniz plajda denize girebilir veya çevre gezisi için çeşitli alternatiflerden birini seçebilirsiniz.

Assos tatilinizde Behramkale köyüne çıkarak antik kenti mutlaka gezmelisiniz. Ören yerindeki en önemli kalıntı Athena tapınağıdır. Assos festivali her yıl Eylül ayında bu tapınağın bulunduğu düzlemde olmaktadır.

Günübirlik gezi için Truva antik kentini gezmeye gidebilirsiniz veya zeytinlikler arasından Küçükkuyu’ya gidip gezebilir, Kazdağları’nın muhteşem görüntüsünde oksijen depolayabilirsiniz.
Assos’ta her gününüz eğlenceli geçecek, aktivite bulamama gibi bir sıkıntı yaşamayacaksınız. Dilerseniz, iskeleden tekne ile günübirlik gezilere katılıp çevre koyları gezmek bir diğer güzel tercih olabilir. Tüm bu seçenekler arasından birini seçebilir veya hepsini yapabilirsiniz.

Assos’a Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Assos’a gitmek için Gelibolu, Eceabat veya Kilitbahir’den feribota binerek karşı tarafa geçebilirsiniz.

İstanbul – Bandırma feribot tercih ederseniz; Bandırma – Balıkesir – Edremit – Akçay – Altınoluk – Küçükkuyu – Assos güzergahından Assos’a ulaşabilirsiniz.

Bandırmaya feribotla geçmek yerine yeni yapılan Osman Gazi köprüsünü kullanarak da Assos’a ulaşmanız mümkün.

İzmir – Assos Arası yaklaşık 260 km’dir.

Ankara’dan Assos’ gitmek yaklaşık 695 kilometredir ve normal hızda 9 saat civarı sürmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asos'un Gizli Koyları
Ege

Asos’un Gizli Koyları

Bozcaada, Ayvalık ve Cunda Adası gibi yaz aylarının popüler mekanları arasında kalan Assos, hak ettiği ilgiyi pek fazla göremiyor. Oysa gerek tarihsel zenginliği, gerekse kitle turizminden kendini koruyabilmiş doğasıyla rakiplerine göre bariz bir üstünlüğe sahip, Pek çoğumuzun şöyle bir uğrayıp geçtiği, Kuzey Ege’nin en sıra dışı yerleşimi Assos. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında az bilinen […]

Devamını oku
Alaçatı Gezi Rehberi
Ege

Alaçatı Gezi Rehberi

Eşsiz doğası ve tarihi dokusu ile tatilcileri kendisine hayran bırakan bir beldedir Alaçatı. Son dönemlerde tatilcilerin akın akın gittiği beldede yapılacak çok fazla şey bulunmakta olup size bunlardan bir kısmını belirteceğiz. Alaçatı rengarenk pencere ve kapıların süslediği cumbalı taş evleri ile çok farklı bir tatil beldesi. Sardunya ve begonvillerin sarmaladığı Arnavut kaldırımlı sokakları ile gezilip […]

Devamını oku
Bozcaada Gezilecek Yerler
Ege

Bozcaada Gezilecek Yerler

Bozcaada Kuzey Ege’deki adalarımızdan biridir. Pırıl pırıl denizi, daracık sokakları, eski Rum evleri ve balıkçı lokantaları ile birçok insanın hayalindeki yerleşim merkezidir. Kışın nüfusu az olan adada yazın çok tatilci olmaktadır. Ada yaz kış rüzgarlıdır. Poyrazı, lodosu ve yaz günleri meltemi hiç eksik olmaz. Biri biterse öteki başlar. Kış aylarında lodos başlayınca bazen bir hafta […]

Devamını oku