Alanya Tarihi Yerler Gezi Rehberi

Alanya Tarihi Yerler Gezi Rehberi

Doğal ve tarihi güzellikleri ile Alanya en gözde tatil merkezlerindendir. Alanya tatilinizde denizi ve güneşi doya doya yaşayabileceğiniz gibi zengin tarihi güzellikleri de gezip görmelisiniz.

Alanya Kalesi
Denizden yüksekliği 250 metre olan kale yarımada üzerindedir. Yürüyerek kaleye yaklaşık 45 dakikada çıkabilirsiniz. Ayrıca kaleye düzenli olarak dolmuşlar gitmektedir. Kaleye giderken dolmuşla gidip dönüşte yürüyerek dönebilirsiniz. Kalenin etrafında bulunan tarihi eserleri dönüş yolunda görebilirsiniz. Dönüş yolunda burçlardan da çevreyi seyredebilirsiniz.

Alanya Tarihi Yerler Gezi Rehberi

Kızıl Kule
Kentin sembolü olan tarihi yapı Selçuklular döneminden kalmıştır. Kulede yükseklik 33 metredir ve kule sekizgen şeklindedir. Kulede merdivenlerden çıkarken mazgal deliklerinden çevreyi gözetleyebilirsiniz. Kulenin en üst kısmından doyumsuz güzellikteki manzarayı seyredebilirsiniz.

Kulenin zemin katı Alanya Müzesi’nin bir bölümü olup burada etnografik eserler sergilenmektedir.

Tersane
Kızıl Kule’den sonra surlara bitişik olan yoldan yürüyün ve karşınıza çıkan merdivenlerden inip 200 metre daha yürüdükten sonra tersaneye ulaşılmaktadır. Selçuklular döneminden kalan tek tersane olup 43 metre derinliğinde 7 metre genişliğinde 5 gözü vardır ve gözler denize açılmaktadır.

Alanya Müzesi
Müze üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde arkeolojik eserler sergilenmektedir.

İkinci bölümde etnografik eserler bulunmaktadır. Üçüncü bölüm de ise bahçede sergilenen lahit ve arkeolojik kalıntılardır.

Alara Han
Alanya’dan Antalya yönünde 30 km gittikten sonra Alarahan tabelasını takip ederek gidebilirsiniz. Alara çayı kenarında kurulmuş olan handa zamanında gezgin ve tüccarla dinlenirlermiş. Günümüzde bu han restore edilerek eğlence merkezi olarak kullanılmaktadır.

Alara Kalesi
Selçuklular tarafından yapılan kale Alara Han’da mola veren kervanları korumak amacıyla yapılmıştır. Koni görünümlü tepeyi saran kale surları çok etkileyicidir. Kalede en tepeye ulaşmak biraz zor olsa da buna değer tepede sizi etkileyici bir manzara bekliyor.

comments title

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Boğsak Koyu ve Boğsak Adası Gezi Rehberi
Akdeniz

Boğsak Koyu ve Boğsak Adası Gezi Rehberi

Mersin Türkiye’nin en güzel coğrafyasına sahip illerden biridir. Akdeniz denilince ilk akla gelen Antalya olsa da Mersin’de yaz turizmi için ideal tatil beldelerinden biridir. Akdeniz’in incisi olan Mersin’in her yanında tarihi miras bulunmaktadır. Roma, Bizans ve Klikya tarihi mirası ile gezip görülmesi gereken ilde uzayıp giden güzel kıyılara da sahiptir. Silifke, Yeşilovacıkta’ta bulunan Boğsak Koyu […]

Devamını oku
Çıralı Antalya Gezi Rehberi
Akdeniz

Çıralı Antalya Gezi Rehberi

Kemer’den Kumluca yönünde giderken 28 km sonra Çıralı ayrımı bulunmaktadır. Çıralı ayrımından sonra ise 7 km gidince deniz kenarına ulaşılmaktadır. Çıralı yakınlarında bulunan Yanartaş (Chimaera) ve Olympos antik kentleri bulunmaktadır bundan dolayı Çıralıya ilgi artmaktadır. Çıralı yolu dar ve virajlı fakat bu yolda yolculuk yapmak çok keyiflidir. Çıralı yoluna paralel dere akmaktadır. Yeşillikler arasında giderken […]

Devamını oku
Düden Şelalesi Gezi Rehberi
Akdeniz

Düden Şelalesi Gezi Rehberi

Antalya’daki önemli mesire alanlarından biri de Düden Şelalesi’dir. Özellikle sıcak yaz aylarında Düden şelalesi ve çevresindeki piknik alanı doğanın içerisinde güzel ve serin bir gün geçirmek isteyenler için çok uygundur. Antalya’nın halkı veya tatilcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdikleri mesire alanıdır. Şelale kentin 12 km kuzeyinde bulunmaktadır. Otobüs ve minibüslerle şelaleye gidebilirsiniz. Bıyıklı düdeninden kaybolan […]

Devamını oku